lördag 23 maj 2009

Snö, farmor och Schyffert

Det snöar hos farmor. Små små vita bollar yr i luften från ett träd och det ser verkligen ut som det snöar, på riktigt. Farmor tycker att det ser ut som någon har tömt sitt duntäcke på gården. Och det gör det faktiskt.
Tjernströms inköpsservice lämnar över prylar mot betalning och sedan käkar vi middag tillsammans. Vi provar laxhamburgare och torskwallenbergare från Hemköps delikatess med färskpotatis till. Det är gott även om Hemköps romsås får underkänt. Sedan tar farmor en tupplur medan jag fixar ordning i köket. Vi dricker kaffe med vaniljhjärtan och blåbärsmuffins och sedan åker jag hem. Farmor vinkar som vanligt från balkongen. Men numera går hon inte ut på balkongen eftersom det är lite trixigt med rullatorn. Hon kör istället en silviavink från vardagsrumsfönstret. Men det räcker, det snöar ju ute dessutom.
Kommer hem lagom till Schyffert, som jag har sett live på Cirkus för ett tag sedan. Men Schyffert kan man se igen. Det regnar applåder och efterlämnar en skön och glad känsla i magen.


Som ni ser har kusin Cilla lämnat efter sig fula flyktingtagetes för vård även hos farmor. De rosa pelargonerna och pionerna har Ulla Rappne köpt.

Inga kommentarer: