fredag 18 juli 2008

Den vilda jakten pa Bulgarien

Vad ar egentligen Bulgarien? Kapsylen och jag svettas ymnigt och forsoker smarttanka nar vi ligger pa den rena och fina stranden i Nessebar, langt bort fran ungdomarna och highlife i Sunny beach.
Vi betalar lite for mycket nar det galler mat och dryck i valutan Leva. Vi har smakat deras motsvarighet till greksallad, Chopska sallad, med fantastiskt smakrika tomater och gurka kryddat med en salt god ost. Hotellt ar fint och rent, men inte sarskilt annorlunda. Frukosten ar sadar. Kaffet smakar hemskt men koper man finkaffe ar det himmelskt. Stranden ar, som sagt, fantastiskt fin men solstolarna forhallandevis dyra att hyra. Vi har lallat runt i gamla stan som ar pittoresk och mysig. Vi sager Mersi istallet for tack, aven om det inte kanns sarskilt bulgariskt. Har ar inte heller sarskilt oststatsaktigt, som man skulle kunna tro. Eller inte alls egentligen, mer som en vanlig semesterort vid Medelhavet. Men sen da? Vad ar bulgariskt forutom baklava och min villfarelse om bulgursalladen?
Jakten pa Bulgarien gar vidare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Se upp för falska sedlar, det råkade vi ut för två gånger under en vecka. Njut av sol och bad och den goda choppska salladen.

Anonym sa...

lördag kväll 20.30 inget nytt på bloggen. Solsting eller siesta?

Anonym sa...

Lugn, mamma. Nu kommer det.