lördag 6 september 2008

Nybadad i Budapest

Otroligt. Sa plaskar jag plotsligt omkring pa Gellerts bad mitt i Budapest. I nyttigt vatten som helar kroppen, bland gapande lejon som sprutar vatten, mosaik och stukatur. Tanterna Bettan, Malin och Milla plaskar ocksa omkring har pa det vackra jugendbadet. Kanske blir vi lite yngre. Sedan far vi massage, badar utomhus for att temperaturen snuddar vid trettio grader och vi ser solen, det var lange sedan.
Forutom dagens bad har vi tagit en battur pa Donau och lallat runt i stan och shoppat lite. Igar var vi pa museum, House of Terror, som berattade den sorgliga historien om det ungerska folket kuvade under bade nazister och kommunister under manga artionden.
Annars ar det inte alls dalig stamning har. Vi kacklar och fnissar. Och med Lonely planet som resebibel har vi bade atit och druckit gott.
Har ocksa hittat hotellets dator. Inget vidare varst men den funkar. Kanske hors vi en gang till innan vi drar hemat.
Szervusz fran Budapest.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du badar alltså ? Helt otroligt!
Jag badar också, nu är det 16 grader i havet så jag ska snart sluta. En vecka till , sedan badar vi bara i samband med bastu och förtäring av stark dryck. Vår badklubb heter sjöstjärnorna, vad heter ni?

Ullis sa...

I ett av baden var det 38 grader, sa det gar bra for tant. Men vi har inget namn annu.