fredag 12 december 2008

Hipp hopp hurra!



Du har säkert träffat honom förut, Nisse. Morbror Nisse från Gävle som idag fyller 69. Nästa år smäller det. Oj, vilket tokfirande det ska bli då.
Men vi börjar med att fira 69-års dagen med en sommarbild från västkusten, här i Gunnels smula. Stort grattis Nisse!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att Du uppmärksammade min högtidsdag. Av min fru förärades jag ett par joggingbyxor att användas på gymmet. Jag fick ochså boken "Glimtar från Falun, del 3". Många igännkännanden och intressanta artiklar. Bl a finns en artikel om Strålins - din gamla arbetsplats.
I december 1983 hade Anna-Greta Strålin jobbat 50 år i det egna tryckeriföretaget. Företaget startades av hennes far, Carl Henning Strålin 1904. Det började som ett postorderföretag med vykort, julbonader och kataloger. 1962 blev företaget ett renodlat blankettryckeri. På en bild kan man se Anna-Greta, Erkki Pöntien och Lars Johansson. Varför övergav du denna karriärmöjlighet?

Ullis sa...

Så bra att du har blivit uppvaktad på din dag. Grattis igen!
Ja, med din fina redogörelse kan man ju undra varför jag inte fortsatte på Strålins. Kanske för att chefen var så grönjävligt snål och korkad, kanske för att det fanns råttor i mörkrummet. Får faktiskt rysningar när jag tänker Strålin och Person. Men hur var det morfar sa? Att han och alla hosjöbor skulle ligga risigt till om det blev krig för att de bodde så nära vykortsfabriken. För en vykortsfabrik måste ju vara ett utsatt mål.