söndag 3 augusti 2008

Makrill och allsång på Smögens brygga


Hölles ä dä mäddä? Rögari? Soli lyser i bui e gra i hamni. Lunch heter middag och middag heter kvällsmat. Så pratar infödingarna här i Bohuslän. Inte konstigt att man inte fattar så mycket.
Igår bjussade Nenne fint på nyfångad makrill till kvällsmat och lördagsspenat med ädelost i. Alla var där: Åsa från Fredhäll, Niklas från Kungshamn, Madde från Smögen, Nenne från stan och syster Lena som är inflytta smögenbo från Dalarna. En salig blandning. Språkförbistringarna låg i luften. Vinet liksom slätade ut dem. Visserligen hade infödingen Niklas lite svårt med talet. Kanske var det ett fiskben. Trevligt hade vi det i alla fall.
Sedan gick vi till bryggan och Skäret och höjde medelåldern. Niklas var med så långt den här gången. Seglarskor och väderbitna ansikten blandat med allsång till trubadur. Skrål, kärlek och sommarprofetior. Vill ha dig i mörkret hos mig och sommaren är kort förstås. Man måste vara bra rökig om man ska tycka att det är bra. Men Niklas buggade. Bara en sån sak.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har visst glömt att ta av mig stekförklädet! sniggt värre vid matbordet. Hoppas jag tog av det innan vi gick på krogen!