tisdag 20 januari 2009

Dalarna i fin form, Fru Form i ful


Tidskriften Form, nummer 10, slår alla rekord. Ett helt nummer fullt med Dalarna. Och inte en massa gammalt hembygdsskit anno nittonhundrafrusitfast, utan ganska nya härliga dalaformer. Tanken var först att Form skulle göra ett knäck om Dalarna, men det fanns så mycket att skriva om att det blev en hel tidning till slut. Dessutom har nummer 10 slagit alla tidigare rekord när det gäller lösnummerförsäljningen. Det påstår i alla fall Fru Form, Ewa Kumlin som är vd på Svensk Form, på sin blogg.
Fru Form har samma blogglösning som jag, där man kan välja färg på brödtext och rubriker. Där man också kan välja bland layoutmallar som är riktigt fint anpassade. Men hur kan man då, i egenskap av Fru Form, välja en sådan ful och oläslig variant? Blå och rosa text mot svart bakgrund är oläsligt. Bloggen flexar i sidled och kan resultera i kilometerlånga rader, vilket gör det ännu svårare att läsa. Jag förstår inte hur man kan misslyckas så fatalt när det finns så bra förutsättningar. Dessutom känns det lite fegt att inte visa kommentarerna till inläggen, annars skulle nog jag ha skrivit ett.
Dålig form, Fru Form. Men tidningen är fin.

Kolla på Fru Forms blogg

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med. Väldigt ful blogg var det. Lite pinigt om man kallar sig Fru Form.

Även om tidningen var fin. Tack för bläddringen. Vill hemskt gärna ha en mördad dalahäst-matta till badrumsgolvet!

Anonym sa...

Förresten är det lite spännande lösning och lite "outside the box" liksom att fru Russin valt att spegelvända bilden på sig med tidningen. Man undrar liksom hur det gick till...

Ullis sa...

Men jag har inte spelvänt bilden. Det måste ha varit någon inställning i min Photoboot. Men nu är det rätt. Tur att Kapsyl har ögonen med sig.

Anonym sa...

Kul att du fick tag i tidningen tillsist. Så mycket vackert det finns i detta landskap.Hoppas nu att du sprider kunskap om tidningen och landskapet till dina nära och kära. Tror du kanske att Obama skulle vara intresserad?

Ullis sa...

Ja, kanske är Obama lite sugen på Dalarna.