tisdag 6 januari 2009

Holiday on ice


Långa skär med långfärds vid Norrviken. På samma ställe där Larry Moon (Lasse Holm) for åstad ner i en vak. Vi åkte dock säkert.


Vi har bildat skridskosällskap Kicki, Leif och jag. Oklart än så länge vad vi ska heta. Kicki och Leif testade långfärds för första gången. Samtidigt insåg jag att det fanns en höger- och en vänsterskridsko. Med rätt skridsko på rätt fot gick det lite bättre. Då förstår du kanske nivån på vår skridskoklubb.


Kicki är matansvarig i vår skridskoklubb och jag är sekreterare. Leffe är ordförande. Kicki har lovat att fixa tygmärken som vi kan sy fast på våra ryggsäckar, så att vi känner samhörighet.


I vårt skridskosällskap är fika prioriterat. Det är viktigt och gott. Kaffe, smörgås och något sött.


Lite orutinerat av sekreteraren att inte ha sittunderlag men mullestylish går lika bra. DN i en systemkasse håller rumpan varm.


Skridskosällskapet var knappast ensamma i Norrviken. Vi trängdes bland friluftsfascister, hjulbenta stabila pappor med kruka och korvgrillande morsor med barn och ketchup.


Tillbaka till det viktiga; fikat. Som du förstår kan det ju knappast bli dålig stämning, eller ens ett felskär, med gifflar från Pågen som är mysstundsoptimerade.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte fräsig i din nya skid/skridskostass.

Ullis sa...

Ja, det är ju så bra att den funkar för två sporter. Men jag ligger nog risigt till hos friluftsfascisterna.